Manuele therapie

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, vaak gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of meerdere gewrichten. Gewrichten kunnen ook een te grote beweeglijkheid hebben. Dit kan leiden tot instabiliteit en klachten. De manueel therapeut kan met specifieke trainingsadviezen en oefentherapie de patiënt leren om de gewrichten stabieler te maken. 

 

Wanneer naar de manuele therapeut?

Manuele therapie kan een oplossing voor u zijn indien u klachten heeft aan de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen. Veel voorkomende klachten bij de manueel therapeut zijn:

  • Hoofd- , nek- en schouderklachten
  • Klachten hoog in de rug (eventueel met rib- en borst pijn)
  • Bewegingsfunctie stoornis in de heupen
  • Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het verminderd of veranderd bewegen van de nek.

Manuele handelingen

Bij manuele therapie worden verschillende technieken toegepast zoals manipuleren en mobiliseren. Vaak zijn deze technieken bedoeld om pijn te verminderen en/of beweeglijkheid toe te laten nemen. Bij manipuleren zorg de manueel therapeut voor een beheerste en snelle beweging van het gewricht. Veelal is er dan een hoorbare of voelbare ‘klik’ of ‘knak’ te horen. Dit wordt door veel mensen kraken genoemd. Vaak is dit een deel van een behandeling die compleet wordt gemaakt door het geven van goede instructie, educatie en door het opstellen van een oefenschema. Dit zal uiteindelijk in de toekomst ten gunste zijn voor de preventie uw klachten.

Adresgegevens:

Fysiotherapie de Veste /

FIT Brandevoort
de Plaetse 92
5708ZJ Helmond